Creativiteit in stemwerk en lichaamswerk

Creativiteit in stemwerk en lichaamswerk

In dit boek werkt Roeland Frank Hoefsloot uit hoe creatief en kunstzinnig werken binnen stemwerk en lichaamswerk (afgekort CSL-werk) je kan helpen om vanuit nieuwe energie te leven. Er wordt gebruik gemaakt van zang, dans en kunstzinnig werken zonder dat de techniek op de voorgrond staat. Het is een praktisch boek vol inspiraties, werkvormen en rituelen die je in je dagelijkse leven en werk een plek kunt geven. Het brengt de magie, de kracht en mogelijkheden van creatief en expressief werken op een laagdrempelige manier over.

In het eerste deel van het boek word je uitgenodigd om zingend en dansend creatief op reis te gaan van oude naar nieuwe energie met als doel te gaan leven in vreugde, openheid en lichtheid. De reis gaat via de zeven V-haltes: Verstillen, Verlangen, Verwoorden, Verbinden, Verwezenlijken, Volledig-zijn en Vertrouwen. Elke halte kent creatieve en expressieve werkvormen waar gedanst, gezongen en kunstzinnig gewerkt kan worden. Creatieve, expressieve of kunstzinnige ervaring is niet nodig.

In het tweede deel staat de vraag centraal welke houding, kennis en vaardigheden nodig zijn om professioneel met de CSL-methodiek te kunnen werken. Het methodisch werken met individuen en groepen binnen CSL-werk wordt besproken.
Het derde deel bestaat uit een tool-kit, waarin vanuit de vijf levensgebieden (fysiek, emotioneel, sociaal, mentaal en spiritueel) werkvormen worden gepresenteerd. De werkvormen zijn te gebruiken voor persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Het boek kent in totaal 75 creatieve werkvormen.

Roeland Frank Hoefsloot, orthopedagoog, kunstzinnig dynamisch coach, beeldend kunstenaar, muzikant en inspirator van 'De Kleine Tiki, school voor kunstzinnig dynamisch coachen' te Breda en Assen. Hij is tevens de auteur van de boeken: Meditatief Boetseren, Handenmeditatie en Kunstzinnig Dynamisch Coachen.

Formaat:
14 x 21,5 cm
Uitvoering:
Pagina's:
232
ISBN:
9789075145359
Voorraad:
13
Prijs: € 19,90
Aantal:
Bestel
Menu openen
€ 0,00
 
0