De Sleutels van Salomo

De Sleutels van Salomo is een uit de dertiende eeuw na Christus daterende verzameling van bezweringsformules bestemd om negatieve krachten te neutraliseren en positieve situaties te scheppen.

Hoewel de Sleutels van Salomo veel informatie bevat over het samenstellen van een magisch instrumentarium (gewijd water, kleding, reukstoffen, zwaarden etc.), heeft de kern van het boek betrekking op de vervaardiging van het 'pentakel', de zgn. Sleutel.

Het pentakel, eeuwenlang een van de belangrijkste magische hulpmiddelen, is een symbolische afbeelding in de vorm van figuren en letters, afgestemd op een bepaald doel of wens. Omdat in elk onderdeel van het pentakel de relatie tussen de maker en het doel tot uitdrukking moet komen, kan het pentakel worden gezien als soort 'privÚ-kosmos', een weerspiegeling van de diepste wensen, die geheel functioneert volgens de eisen die de maker er aan stelt. Daardoor kan het pentakel worden gezien als het meest persoonlijke en krachtige gereedschap dat tijdens de ceremoniŰle magie kan worden gebruikt.

De Sleutels van Salomo slaat een brug tussen traditionele magie en ons diepste innerlijk bewustzijn, waardoor talismans ontstaan die wensen en dromen kunnen laten plaatsvinden conform de verwachtingen van de maker.

Auteur:
Formaat:
14 x 21,5 cm
Pagina's:
192
ISBN/CODE:
9789063785246
Voorraad:
185
Prijs: € 19,50
Aantal:
Bestel
Menu openen
€ 0,00
 
0