Nostradamus - De grootste ziener aller tijden

Deze titel is uitsluitend verkrijgbaar via onze website, niet via CB.

Michel de Nostradame, beter bekend als Nostradamus, geldt al meer dan vier eeuwen als de grootste ziener aller tijden; de accuratesse van zijn voorspellingen is niet alleen fascinerend, maar soms zelfs beangstigend.

Tijdens zijn leven (1503-1566) was zijn faam als voorspeller en medicus zů groot, dat hij door de Paus in bescherming werd genomen, na van ketterij beschuldigd te zijn.
De bewering dat Nostradamus een magiŽr was is waarschijnlijk in de wereld gekomen door de succesvolle werking van de zalf waarmee hij de pestlijders in de Provence heeft genezen; dit werd hem door zijn minder succesvolle collega's niet in dank afgenomen.
In 1555, ťťn jaar voor dat Koning Hendrik II hem als hof-astroloog naar Parijs riep, werden zijn 'Centuries' of 'ProfetieŽn' gepubliceerd. Welke technieken Nostradamus heeft gebruikt om tot zijn voorspellingen te komen, is nooit met zekerheid vastgesteld. Wel staat vast dat hij gebruik maakte van astrologie en dat sommige voorspellingen door hem zijn 'ontvangen'.

Zijn voorspellingen bezitten door hun door de geschiedenis bewezen juistheid een legendarische klank. Dit verklaart waarom zijn ProfetieŽn door velen zijn gelezen en zelfs zijn misbruikt, bijvoorbeeld voor valse propaganda. Enkele van zijn uitgekomen voorspellingen zijn: de oorlog op de Falkland-eilanden, de opkomst van het islamitische fundamentalisme, verscheidene enorme overstromingen, de Golf-oorlog, de uitvinding van de periscoop, de duikboot en het vliegtuig.

Deze uitgave bevat, behalve de bekende Nederlandse vertaling door Dr. Vreede van de oorspronkelijke in 1558 verschenen editie van de ProfetieŽn, ook een uitgebreide beschrijving van het leven en het werk van Nostradamus, zijn 'uitgekomen' spectaculaire voorspellingen, voorbeelden van 'misbruikte' profetieŽn en andere - soms hilarische - interpretaties van zijn voorspellingen. De vele illustraties maken het boek compleet.

De ProfetieŽn van Nostradamus zullen ons nog lang bezighouden en stellen ons in de gelegenheid te zien wat ons in de toekomst te wachten staat.

Formaat:
17 x 24 cm
Uitvoering:
Pagina's:
240
ISBN/CODE:
9789063784010
Voorraad:
45
Prijs: € 17,50
Aantal:
Bestel
Menu openen
€ 0,00
 
0