Handen

DEZE TITEL IS UITVERKOCHT EN WORDT NIET MEER HERDRUKT.

-> Laatste exemplaren zolang de voorraad strekt!

In Handen, een oefenboek voor handleeskunde rekent Enid Hoffman drastisch af met enkele oude opvattingen op het gebied van de handleeskunde.

Enid Hoffman maakt een eind aan de mythe dat 'links' gelijk zou zijn aan negatief en 'rechts' aan positief. Zich baserend op de resultaten van recent wetenschappelijk hersenonderzoek, toont de schrijfster aan, dat 'links' staat voor emotie, intuïtie, creativiteit, en 'rechts' voor intellect, logica en rede. Met andere woorden: zij komt tot de conclusie dat 'links' en 'rechts' geen tegendelen maar elkaar aanvullende functies zijn, wat reeds door oude Chinezen, bij wie Yang (rechts) het mannelijke en Yin (links) het vrouwelijke element vertegenwoordigde, was geconstateerd.

Voortbordurend op deze gedachte beschouwt Enid Hoffman de hand als een eenheid, waarvan de onderdelen elkaar aanvullen en niet tegenspreken. Op deze wijze slaagt zij erin de talloze, verschillende aspecten die bij het handlezen aan de orde komen in één synthese samen te vatten.

Door oude wijsheid te verbinden met de moderne kennis heeft Enid Hoffman een gedetailleerd duidingssysteem kunnen ontwikkelen, waarmee iedereen uitstekend uit de voeten kan.

Auteur:
Formaat:
14 x 21,5 cm
Uitvoering:
Pagina's:
292
ISBN/CODE:
9789063781170
Voorraad:
Niet op voorraad
Prijs: € 19,50
Menu openen
€ 0,00
 
0