Jung's psychologische typen in de praktijk

Tot op de dag van vandaag wordt de indeling in typen van de Zwitserse psychiater C.G. Jung gebruikt om een beter inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop mensen de wereld bekijken en erop reageren.
Van psychoanalyse tot in het bedrijfsleven is het nut van deze typologie gebleken, en deze blijkt ook uitstekend te gebruiken te zijn bij het oplossen van relatieproblemen of bij de opvoeding van kinderen. Het is verrassend hoe direct en concreet toepasbaar Jungs inzichten zijn!
Karen werkt al vanaf midden jaren zeventig met deze typologie, en ze heeft een schat aan ervaring opgebouwd. In dit boek legt ze op de haar bekende heldere wijze de betekenis van introversie en extraversie uit, en geeft de kenmerken van de bewustzijnsfuncties denken, voelen, intu´tie en gewaarworden. Ze legt uit hoe deze vanuit het bewustzijn werken, en op welke wijze het onbewuste de houding
van het bewustzijn compenseert.
Ze illustreert de typologie met vele voorbeelden uit het dagelijks leven, zowel van volwassenen als van kinderen. De voorbeelden spreken onmiddellijk aan en zijn zo herkenbaar, dat iedereen direct met de typologie aan de slag kan.

Formaat:
15 x 22 cm
Uitvoering:
Pagina's:
256
ISBN/CODE:
9789074899390
Voorraad:
1
Prijs: € 26,50
Aantal:
Bestel
Menu openen
€ 0,00
 
0