Migraine & Hoofdpijn

Deze titel is uitsluitend verkrijgbaar via onze website, niet via CB.

Migraine en hoofdpijn zijn nare klachten, waar veel mensen regelmatig last van hebben. Gelukkig zijn er, naast de bekende pijnstillers, weel andere keuzes. Tessa Gottschal en Marijke de Waal Malefijt, schrijfsters van meerdere gezondheidsboeken, geven in een korte inleiding het verschil aan tussen de diverse vormen van hoofdpijn en migraine. Daarna geven ze aandacht aan de verschillende oorzaken ervan, gevolgde door een uniek vragensysteem waarmee je merkt welke oorzaken er spelen.

Veel oorzaken worden vanuit een nieuw oogpunt beschreven, zoals hoofdpijn en migraine ontstaan door leverproblematiek, vaatproblemen, een overbelast zenuwstelsel, hormonale disbalans, ontstekingen, stofwisselings- en spijsverteringsproblemen (inclusief diverse soorten voedselrecties), vergiftigingen, psychische factoren en nog vele andere oorzaken.

De auteurs bieden diverse suggesties, waaronder voedingsadviezen, gericht op het herstel van de hierboven genoemde problemen. Deze voedingsadviezen zijn gestaafd door de jarenlange ervaring in hun natuurgeneeskundige praktijk. Daarnaast geven ze adviezen voor vitaminen- en mineralensuppletie, kuiden, gemmotherapie (een therapie, gemaakt uit de knoppen van planten en struiken) en een nieuwe methode om diverse leverfuncties te herstellen en het darm-ecosysteem in balans te brengen.

De mentale en psychische kant van migraine en hoofdpijn blijft niet onbeschreven. Je  leest waar psychische energie het lichaam binnenkomt, hoe dat ervaren wordt en hoe het tot gezondheid leidt of juist tot lichamelijke of emotionele klachten.

De auteurs combineren in dit verhelderende boek hun meervoudige therapeutische aanpak met een praktische aanpak die al velen kan helpen migraine en hoofdpijn onder controle te krijgen.

Formaat:
14 x 21,5 cm
Uitvoering:
Pagina's:
192
ISBN/CODE:
9789075145311
Voorraad:
1
Prijs: € 14,90
Aantal:
Bestel
Menu openen
€ 0,00
 
0